INHOUDSOPGAVE
Artikel 1 - Definities
Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer
Artikel 3 - Toepasselijkheid
Artikel 4 - Het aanbod
Artikel 5 - De overeenkomst
Artikel 6 - Herroepingsrecht
Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping
Artikel 8 - Uitsluiting herroepingsrecht
Artikel 9 - De prijs
Artikel 10 - Conformiteit en garantie
Artikel 11 - Levering en uitvoering
Artikel 12 - Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
Artikel 13 - Betaling
Artikel 14 - Klachtenregeling
Artikel 15 - Geschillen
Artikel 16 - Aanvullende of afwijkende bepalingen
ARTIKEL 1 - DEFINITIES
Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en een overeenkomst op afstand aangaat met de ondernemer.
Dag: kalenderdag.
Duurtransactie: een overeenkomst op afstand met betrekking tot een reeks van producten en/of diensten, waarvan de leverings- en/of afnameverplichting in de tijd is gespreid.
Duurzame gegevensdrager: elk middel dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging en ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.
Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
Modelformulier: het modelformulier voor herroeping dat de ondernemer ter beschikking stelt en dat een consument kan invullen wanneer hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht.
Ondernemer: de rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt.
Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij, in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruikgemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.
Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
Algemene Voorwaarden: de onderhavige Algemene Voorwaarden van de ondernemer.
ARTIKEL 2 - IDENTITEIT VAN ONDERNEMER
Rolitaé
Ds. Martin Luther Kingweg 37
1444 EA Purmerend, Nederland
Telefoon: +31650829150
E-mail: klantenservice@rolitae.nl
KvK-nummer: 95081895
BTW-nummer: NL005128615B585
ARTIKEL 3 - TOEPASSELIJKHEID
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand en bestellingen tussen ondernemer en consument.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij de ondernemer in te zien zijn en op verzoek van de consument kosteloos worden toegezonden.
Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld.
Voor specifieke product- of dienstenvoorwaarden geldt dat de consument bij tegenstrijdige voorwaarden steeds een beroep kan doen op de voor hem meest gunstige bepaling.
ARTIKEL 4 - HET AANBOD
Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk vermeld.
Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken.
Alle afbeeldingen, specificaties en gegevens in het aanbod zijn indicatief en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
ARTIKEL 5 - DE OVEREENKOMST
De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod.
ARTIKEL 6 - HERROEPINGSRECHT
Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 30 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument.
Het product dient in originele staat en verpakking geretourneerd te worden.
ARTIKEL 7 - KOSTEN VAN HERROEPPING
Indien de consument gebruikmaakt van zijn herroepingsrecht, komen de kosten van terugzending voor zijn rekening.
ARTIKEL 8 - UITSLUITING HERROEPINGSRECHT
Uitsluiting van het herroepingsrecht is alleen mogelijk voor producten die conform specificaties van de consument zijn vervaardigd of die duidelijk persoonlijk van aard zijn.
ARTIKEL 9 - DE PRIJS
Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd. Alle prijzen zijn inclusief btw.
ARTIKEL 10 - CONFORMITEIT EN GARANTIE
De ondernemer staat ervoor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst en aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid.
ARTIKEL 11 - LEVERING EN UITVOERING
De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en uitvoeren van bestellingen van producten. Indien levering niet binnen de aangegeven termijn mogelijk is, ontvangt de consument bericht.
Artikel 12 - DUUR TRANSACTIES: DUUR, OPZEGGING EN VERLENGING
De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan te allen tijde opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
ARTIKEL 13 - BETALING
De door de consument verschuldigde bedragen dienen voldaan te worden binnen 7 werkdagen na het ingaan van de bedenktermijn.
ARTIKEL 14 - KLANTENREGELING
De ondernemer beschikt over een klachtenprocedure en behandelt klachten overeenkomstig deze procedure. Klachten kunnen binnen twee maanden na het constateren van het gebrek ingediend worden via klantenservice@rolitae.nl.
ARTIKEL 15 - GESCHILLEN
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en consument is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
ARTIKEL 16 - AANVULLENDE OF AFWIJKENDE BEPALINGEN
Aanvullende of van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk vastgelegd te worden.